Fogszabályozásom története

22 évesen arra az elhatározásra jutottam, hogy bevállalom a fogszabályzót a jövőbeli szép mosolyom érdekében. Az eseményeket, fejlődést ebben a blogban osztom meg.

Utolsó kommentek

Más tollával ne ékeskedj! - tarja a mondás. Épp ezért én megjelölöm majd az alábbi szöveg forrását. :) Mire jó még a harapásemelő, azon kívül, hogy megnehezítse az életem?

"Sokan tapasztalják, hogy reggelente rendszeresen nagyon fáradtan ébrednek, fáj a nyakuk, a hátuk vagy a fejük. Ez a jelenség az esetek többségében az éjszakai fogszorítás (vicsorítás) számlájára írható, ugyanúgy, mint a fülzúgás vagy a migrén.

Alvás közben mindenki mozgatja az állkapcsát. Ennek célja, a légutak szabadon tartása és a nyál egyenletes elosztása a szájban. Az éjszakai fogcsikorgatást szaknyelven bruxizmusnak nevezik, ami azt jelenti, hogy ilyenkor a fogak egymásnak feszülnek. A fogszorítás a napközben átélt stressz számlájára írható, mivel az éjszaka folyamán álmunkban újra átéljük a szorongást okozó helyzeteket, amire fogszorítással reagálunk. A fogszorítás néha 45 percnél tovább is tarthat. Súlyosabb esetben az éjszakai fogszorítás hallásromlást is okozhat.

Ilyenkor egy kicsi műanyag eszköz, a mini harapásemelő jelenthet megoldást, amit éjszakára kell a felső metszőfogakra illeszteni. Ennek hatására a rágóizmok szorítás helyett ellazulnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogszorítás sokaknál mindössze pár hónap alatt megszűnik. De olyanok is akadnak, akik pusztán azért használják a készüléket, hogy alvásuk valóban pihentető legyen."

 

Forrás: Szatmár.ro

Címkék: fogcsikorgatás harapásemelő bruxizmus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabalyosfog.blog.hu/api/trackback/id/tr682135184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása